O afumatoare care trebuia sa dea gust bucatelor puse pe masa de Craciun a dus la un adevarat necaz, intr-o gospodarie din Pitesti.

Trei case, aflate in aceeasi curte, au fost afectate de un incendiu puternic, dupa ce proprietara, o femeie de 79 de ani, a pus la afumat carne si carnati. Batrana a fost salvata de vecini din mijlocul flacarilor si, speriata teribil, a suferit un atac de panica.

De la afumatoarea din curte, povestesc vecinii, s-a aprins mai intai locuinta batranei. Apoi, alimentat de vant, focul s-a extins si la cele doua case ale copiilor ei, care sunt plecati la munca in strainatate.

“Erau flacarile deasupra casei vreo 40 de metri”, spune un vecin.

Doi barbati care muncesc in cimitirul din apropiere au vazut un nor urias de fum si au dat alarma.

“Venea miros de fum si in momentul in care am vazut fum, ne-am uitat pe-aici, nimic! Cand ne ducem acolo, ardea mocnit. Ea era pe langa foc. Tipa “aoleu, aoleu” si s-a dus baiatul si a scos-o de acolo”, spun acestia.

Femeia a suferit un atac de panica si a avut nevoie de atentia medicilor SMURD.

In timp ce batrana primea ingrijiri, pompierii au reusit sa stinga incendiul. Militarii au intervenit cu patru autospeciale cu apa si spuma.

Plt. maj. Daniel Baditeanu, purtator de cuvant ISU Arges: “In momentul sosirii echipajelor la fata locului, incendiul se manifesta violent cu flacara deschisa. A ars pe o suprafata de aproximativ 300 metri patrati.”

Pagubele nu sunt deloc de neglijat, spre deznadejdea batranei.

sursa: ProTV

 

 

 

LASA COMENTARIU