Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a oferit primele informatii despre noul drum expres care urmea sa lege Craiova de Pitesti. Acesta va avea 121 de kilometri si va fi impartit in patru tronsoane.

In ultimii 10 ani, planurile de a lega Craiova de Pitesti printr-o autostrada au esuat lamentabil. Anul acesta insa, in luna aprilie, cu ocazia vizitei la uzina Ford, premierul Sorin Grindeanu a promis ca lucrarile vor incepe anul viitor.

Insa, nu mai vorbim de o autostrada, ci de un drum expres. Acum, CNAIR publica primele detalii despre acesta si aflam ca va avea o lungime de 121 de kilometri, doua benzi pe sens, o banda de urgenta de 1.5 metri, iar soferii vor putea circula cu o viteza maxima de 130 de km/h. Asadar, acest drum intruneste toate calitatile unei autostrazi…insa nu va fi vorba de asa ceva.

Drumul expres urmeaza sa fie impartit in patru tronsoane. Primul va masura 17 kilometri lungime, va incepe la varianta de ocolire Nord a Craiovei si se va termina la limita judetului Dolj. De aici va incepe ce-l de-al doilea tronson, care va fi si cel mai lung.

Acesta va avea aproape 40 de kilometri si se va incheia la limita judetului Olt si Arges, dupa ce va trece succesiv prin localitatile Bals, Barza, Piatra Olt, Slatioara, Ulmi, Slatina si Valea Mare.

Ajungem la cea de-a treia sectiune, care va avea 32 de kilometri si va traversa localitatile Valea Mare, Priseaca, Scornicesti, Optasi, Tatulesti si Colonesti. Cu o lungime asemanatoare va fi si ultimul tronson, care va trece prin Lunca Corbului, Albota, Costesti, Bradu, Suseni si Oarja.

LASA COMENTARIU