Detalii neştiute din viaţa lui Vasile Turcu au ieşit la iveală în urma audierilor. Băieţii fostului acţionar dinamovist ar fi confirmat faptul că acesta avea mari probleme financiare.

Vasile Turcu se zbate între viaţă şi moarte pe patul de spital, iar anchetatorii încearcă să descopere ce l-a determinat pe afacerist să ia decizia de a se spânzura.
În timpul audierilor, băieţii fostului acţionar dinamovist ar fi confirmat faptul că tatăl lor avea probleme financiare şi că era din ce în ce mai închis în el, semn că acestea îl măcinau.

Averea fostului acționat dinamovist Vasile Turcu, 62 de ani, era în 2010 de aproximativ 130-135 milioane euro. Astfel, omul de afaceri, internat în stare gravă în urma unei tentative de suicid, se situa pe poziția nr 57 în topul celor mai bogați oameni din România. Declinul său financiar a început în 2013, când a fost obligat să angajaze mai multe credite bancare. Ulteior, lucrurile au scăpat complet de sub control, povestea sărăcirii lui Turcu nefiind cu mult diferită de cea a altor milionari de carton de după 1990.

Cândva ”regele construcțiilor”, Turcu nu prea mai are, astăzi, mare lucru iar viața sa depinde de aparate. A fost nevoit să îşi ipotecheze o parte din proprietăţile sale, inclusiv un restaurant de lux și casa unde locuieşte, pentru a credita anumite sume necesare finanţării afacerilor sale.

Potrivit libertatea.ro, grupul de firme ale antreprenorului Vasile Turcu a tocmit tot mai puține lucrări în ultimii patru ani, așa încât refacerea Arcului de Triumf din București a fost ultima lovitură de afaceri a fostului acționar de la Dinamo. Principala sa societate, Romconstruct Holding Grup, în asociere cu UTI a primit de la Primăria Capitalei peste 20 de milioane de lei pentru a reface monumentul pe sub care trece parada de 1 Decembrie. Lucrările au întârziat aproape doi ani, motiv pentru care Primăria Capitalei a pierdut fonduri europene.

 De altfel, rateurile din afaceri l-au făcut pe Vasile Turcu să aibă, din 2013, întreaga avere gajată la bancă pentru un credit luat de Romconstruct Holding Grup. De atunci, avizul de garanție realizat de afacerist nu a fost închis, semn că deși a garantat cu întreaga sa avere, creditul nu fusese stins. În urmă cu 7-8 ani, Vasile Turcu finanța într-un singur an transferurile lui Dinamo cu suma de patru milioane de lei, 900.000 de euro.

Averea însă nu a suferit doar din cauza rateurilor în afaceri, ci și a cheltuielilor personale. Viața de lux, pretențiile copiilor și amantei l-ar fi adus la sapă de lemn.

În urmă cu șapte ani, cel care în momentul de față se zbate între viață și moarte, se scălda în lux. În perioada lui de glorie, fostul acționar al clubului Dinamo își satisfăcea orice capriciu: colecții de accesorii de sute de mii de euro, costume luxury sau mașini exclusivise. Extravaganțele nu erau doar pentru el, ci și pentru cei dragi, iar aici nu vorbim doar de familie, ci și de amante.

Vasile Turcu a fost „vacă de muls” în mod special pentru  tânăra care, în cercurile mondene, trecea drept amanta lui. Fostul acționar de la Dinamo a cunoscut-o pe Gabriela Grosu, în anturajul lui Cornel Dinu. Pentru a o impresiona, Turcu i-a oferit cadou o mașină scumpă, i-a închiriat un apartament de lux și i-a dat bani pentru a-și porni o afacere, iar ăsta era doar începutul. În cei aproape șapte ani de relație, Gabriela a dus o viață de lux, omul de afaceri încercând să compenseze faptul că nu a divorțat de mama fiilor lui. De-a lungul timpului, Vasile Turcu a încercat să o țină cât mai aproape pe tânăra cu peste 30 de ani mai tânără decât el cu ajutorul ieșirilor în oraș, dar mai ales al cadourilor scumpe. O perioadă, totul a mers ca pe roate, amanta era mulțumită de daruri, însă cum conturile s-au subțiat, iar cerințele au început să crească, s-au iscat și neînelegerile dintre ei. Se pare că tinerei nu-i mai convenea poziția de amantă, mai ales pe bani mai puțini.

Vasile Turcu nu avea doar amanta pe ștatul lui de plată, ci și pe cei doi fii ai săi, Marius și Adrian. Cei doi erau cunoscuți drept „băieți de bani gata”, având același comportament ca tatăl lor în ceea ce privește femeile. Cu toate că niciunul dintre ei nu a fost atras de muncă, atât Marius, cât și Adrian au cheltuit cât de mult au putut. De-a lungul timpului „craii de Dorobanți” au plătit mese în cluburile de fițe, la restaurantele exclusiviste, dar au plecat și în vacanțe și le-au oferit sesiuni de shopping femeilor din viața lor. Toate acestea pe banii omului de afaceri. Și cum părea o adevărată competiție între amantă și fiii lui, Vasile Turcu i-a deschis o afacere și fiului cel mare, Adrian, o cafenea chiar în zona de fițe a Bucureștiului, afacere care nu a adus profit, ci faliment.

Procurorii au deschis un dosar in rem pentru determinarea sau înlesnirea sinuciderii, potrivit Antena 3.

LASA COMENTARIU