Omul de afaceri și ex-politicianul argeșean, Emanuel Codausi, este acuzat de fosta sa soție, Raluca Ștefania Pârvu, că a răpit cele două fetițe pe care le au impreună, părăsind țara alături de copii, deși, susține femeia, acesta nu avea dreptul legal să iasă cu minorele în afara granițelor României. Femeia a postat in urmă cu mai puțin de o oră, un mesaj disperat, in care povestește situația și in care face apel la autorități și prieteni să o ajute să-și aducă fetele acasă:

„FOARTE IMPORTANT!
Dragi prieteni, am o mare rugaminte la voi..poate ma puteti ajuta …Recunoasteti careva peisajul asta…pe mine ma induce in eroare indicatorul acela pe care scrie “Engelhartszell hilft”. Ar putea fi cumva facuta poza pe malul Oltului_ 
Sotul meu, EMANUEL CODAUSI, cu care sunt in divort, trebuia sa+mi aduca fetitele acasa, aseara la ora 19:00 conform programului de vizita stabilit prin hotararea judcatoareasca. Nu mi le+a adus. Mai mult mi+a spus ca a plecat deja cu fetele in Austria. Sustine ca poza asta e facuta in Austria, pe malul Dunarii. 
Va rog pe toti, daca ma puteti ajuta. ..care cunoasteti mai bine tara, sau care ati calatorit in afara. De asemenea, daca vedeti fetitele pe undeva, aici in tara, va rog sa-mi dati un semn. Lasa-ti-mi un mesaj, sau alertati autoritatile. Trebuie sa aflu unde se afla fetele…daca intr-adevar le-a scos din tara (fara acordul meu, pasapoartele fetelor sunt la mine, nu are procura din partea mea). Fetitele sunt ILSE-MARIA ( face pe 1 iulie 3 ani) si ELFRIEDE-CORNELIA (are 1 an si 10 luni).

Am apelat si la autoritati, dar demersurile dureaza. Orice informatie e de ajutor. 
Sotul meu conduce un HYUNDAY TERACAN gri, cu numerele WTM AZ 902.”

Intr-adevăr, așa cum femeia spune, Emanuel Codausi a făcut publice, aseară, o serie de fotografii care il infățășează pe el impreună cu fetițele și alăturat cărora menționează că sunt in Austria, pe malul Dunării. In această dimineață, alte imagini il infățășează pe omul de afaceri alături de copii, in timp ce iau micul dejun intr-o locație necunoscută.

La comentariile aferente acestor postări, Emanuel Codauși susține că fetele au domiciliul in Germania și ca atare, el consideră că le poate scoate oricând din țară: „…In Germania trebuiau să ajungă demult (…)  Mă individo, eu iți dau adresa exactă și singura legală unde sunt inregistrate fetele: 26446 Friedeburg, Heidendom 29 Germania, cu document german autentic și reconfirmat de statul german in aprilie 2017” susține omul de afaceri.

Dezbaterea, purtată in spațíul online, cu privire la documentele care ar prima in fața legii, este una amplă, Emanuel Codausi susținând, la rândul său, că fosta soțíe este cea care, in fapt, le-ar fi răpit pe fete, anul trecut, din Germania și că femeia are, in acest sens, dosare de cercetare penală.

La rândul ei, Raluca Stefania Pârvu, invocă o hotărâre judecătorească despre care spune că fostul soț ar fi incălcat-o și amenință cu repercusiunile legale: „Ești bolnav cu capul, ai trecut peste o hotărâre judecătorească și ai plecat cu fetele fără acordul meu, fără pașapoartele lor. Noi, anul trecut, ne-am intors din Germania toți patru, de-aia n-a fost vorba de nicio răpire, dupî cum a stabilit și Tribunalul din București, de altfel…  Las autoritățile să iși facă treaba și vei plăti scump pentru toată bătaia de joc. După ce se vor soluționa toate dosrele penale in care ești momentan cercetat, vei ajunge acolo unde iți este locul.”

In replică, Codausi face numeroase referiri la moralitatea soției sale și la faptul că, deși aceasta ar fi incă, in acte, căsătorită cu el, s-a comportat ca o femeie singură și fără obligații: „..si aceasta individa maritata cu doi copii are la statut SINGLE. Asteapta si alte oferte! RUSINE Raluca! Ai ascultat de mama ta bolnavă ca sa-ti distrugi familia si sa-ti iei alt bărbat. Ia-ti, dar copiii vor fi crescuti de mine sau de noi! Nu aduci tu panarama alt tata la copiii mei!”

In condițiile in care, in dezbaterea pe care o poartă, in spațíul virtual, cei doi fac referire la documente diferite și invocă, fiecare, drepturile asupra copiilor, este limpede că doar autoritățile vor stabili dacă acuzațiile de răpire, lansate de femeie, se susțin sau nu și care vor fi urmările acestor acuzații.

LASA COMENTARIU