Deşi nu face parte din regiunea cea mai expusă consumului de droguri, Argeşul este totuşi prezent cu 34 de persoane în programul de asistenţă acordat consumatorilor de droguri. Într-un interviu pe care directorul ARA, chestorul Sorin Oprea, l-a acordat, acesta a spus că jumătate dintre consumatorii de droguri din Argeş aflaţi în serviciile ARA, sunt elevi , 32,4 % nu au ocupaţie iar puţin peste 17 % sunt angajaţi. Doi dintre beneficiarii serviciilor antidrog sunt infectaţi cu virusul hepatic C iar din cauza utilizării drogurilor injectabile, un argeşean a fost depistat cu HIV-SIDA.

Trebuie menţionat faptul că din datele ARA reiese că cel mai tânăr consumator de droguri are 10 ani . În Argeş au fost acordate în anul 2015, consumatorilor de droguri, 380 de servicii medicale, 245 de servicii psihologice şi 131 de servicii sociale .

Efectele consumului de droguri sunt diverse şi extrem de grave, de la aparişţia rănilor la nivelul feţei, căderea părului şi a dinţilor, infectarea cu boli deosebit de periculoase şi până la afecțiuni psihice grave şi deces.

(Sursa: Ziarul Profit)

LASA COMENTARIU