Celebra avocată Filoftia Folescu a fost condamnată  miercuri de Curtea de Apel Piteşti (prima instanţă) la 2 ani închisoare cu suspendare, într-un dosar instrumentat de DNA,  în care este acuzată de trafic de influenţă.

Filoftia Folescu a fost denunţată de o clientă, căreia i-ar fi pretins 35.000 lei (din care, ulterior, a primit 20.000 lei), sugerând că ar avea influenţă la un complet de judecată şi că i-ar putea obţine o sentinţă favorabilă.Totul s-a întâmplat în primăvara anului  2015. doar că nu s-a ajuns la o  sentinţă favorabilă  clientei, aşa că aceasta i-a cerut avocatei Folescu să-i înapoieze banii pe care apucase să-i dea. Iniţial avocata i-a spus că nu a mai are banii, însă, ulterior, i-a restituit suma de 17.000 lei.

“Condamnă pe inculpata FOLESCU FILOFTIA, la pedeapsa de 2 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă… Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere şi dispune un termen de supraveghere de 4 ani… Pe parcursul termenului de supraveghere, inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, la Primăria Piteşti sau Consiliul Local Piteşti , pe o perioadă de 60 de zile…. Dispune confiscarea sumei de 17.000 de lei (…), precum şi a sumei de 3.000 lei dobândite prin săvârşirea infracţiunii”, se arată în decizia instanţei.

 Clienta n-a mai aşteptat diferenţa şi a denunţat-o pe avocată. Miercuri, prima instanţă a condamnat-o la doi ani cu suspendare şi 60 de zile de muncă în folosul comunităţii, dar avocata a făcut apel.

(Sursa: Adevarul)

LASA COMENTARIU