Pentru cei mai mulţi actori români, o carieră la Hollywood pare un vis mult prea frumos şi prea îndepărtat. Cu toate acestea, nu este deloc imposibil. O demonstrează patru actori argeşeni, care fac carieră în cinematografia mondială, jucând alături de staruri adulate de milioane de fani şi în pelicule celebre.

O piteşteancă – ispita lui Jude Law
La doar 25 de ani, frumoasa piteşteancă Mădălina Bellariu Ion este deja familiarizată cu filmările în compania unor celebrităţi. Recent, tânăra a primit un rol secundar în serialul de televiziune „Tânărul papă”, în care interpretează o tânără seducătoare care ispiteşte personajul principal al filmului, interpretat de Jude Law. În prezent, Mădălina Bellariu Ion filmează o peliculă italiană, în care deţine unul dintre rolurile principale, în compania actriţei Violante Placido, nimeni alta decât fiica celebrului Michele Placido, interpretul comisarului Corrado Cattani din serialul „Caracatiţa”. Mădălina este absolventă a Colegiului „I.C. Brătianu”, primii paşi spre celebritate făcându-i prin intermediul unor concursuri de frumuseţe – în 2008 câştigă titlul „Regina Piteştiului”, iar mai târziu Miss Universitate Bucureşti. În prezent, trăieşte la Londra – după cum reiese de pe pagina sa de socializare.

A jucat în compania lui Keanu Reeves
Lavinia Postolache este o altă tânără argeşeancă a cărei carieră a avut ca rampă de lansare concursurile de frumuseţe. Fostă Miss World România 2010, Lavinia locuieşte de mai mulţi ani în Statele Unite, unde a plecat pentru a-şi urma visul: acela de a avea o carieră de succes în cinematografie. A urmat cursuri de actorie la o renumită academie din New York şi a fost rapid remarcată. În 2015, a filmat în producţia „The Neon Demon”, care a concurat în 2016 pentru Palme d’Or la Cannes, alături de vedete precum Keanu Reeves şi Elle Fanning. Recent, a terminat filmările la pelicula „False Colors”, în care deţine rolul principal.

Parteneră de film cu Leonardo DiCaprio
Absolventă a Liceului de Arte „Dinu Lipatti”, piteşteanca Marlene Comănescu – alias Marlene Manes aşa cum figurează pe genericele filmelor în care joacă – are deja la activ apariţii în mai multe pelicule celebre. A plecat din Piteşti în Belgia şi, după ce s-a căsătorit, s-a stabilit împreună cu soţul ei în California. De atunci, a primit roluri în mai multe producţii hollywoodiene, o experienţă memorabilă fiind aceea de a juca alături de Leonardo DiCaprio şi Judy Dench în pelicula lui Clint Eastwood, „J. Edgar”. De asemenea, Marlene a primit un rol şi în „Gangster Squad”, al cărui afiş este plin de vedete de prim rang, precum Sean Penn, Ryan Gosling, Nick Nolte sau Emma Stone.

Un piteştean – actor într-un film din seria James Bond
Născut în Piteşti în urmă cu 47 de ani, Mihai Arsene a fost actor al Teatrului „Davila”, iar în prezent locuieşte la Londra. Rolurile interpretate pe scena londoneză i-au adus numeroase aprecieri din partea criticilor de teatru, dar i-au deschis şi uşile celor care alcătuiesc distribuţiile filmelor de succes. Aşa a ajuns actorul piteştean să joace diverse roluri, inclusiv în pelicule de Oscar. În 2010, a interpretat rolul unui demnitar român în filmul „Discursul regelui”, ale cărui capete de afiş au fost Colin Firth şi Helena Bonham Carter. Doi ani mai târziu, îl regăsim pe genericul peliculei „Skyfall”, din seria James Bond, în care vedetă a fost Daniel Craig şi în care piteşteanul a interpetat rolul unui om de afaceri turc. De asemenea, Mihai Arsene a mai primit roluri şi în câteva seriale TV.

LASA COMENTARIU