În data de 23 martie, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș au finalizat cercetările in dosarul GENICOM și au dispus trimiterea in judecată a 18 persoane, 8 in control judiciar, 9 inculpați in stare de libertate și unul in deținere pe altă cauză.

In rechizitoriu s-a menționat următoarea situație de fapt: Mai multe societăți comerciale din Argeș au efectuat cheltuieli artificiale, in scopul creșterii TVA-ului deductibil și a cheltuielilor,  cu influență directă asupra impozitului pe profit. S-au inregistrat in evidențele contabile achiziții fictive de bunuri și prestări de servicii, de la mai multe societăți comerciale tip fantomă, prejudiciind bugetul statul cu aproximativ 2 700 000 euro.

In acelaș iscop, societățile fantomă declarau livrările de bunuri și servicii către beneficiarii finali, pe care le justificau prin achiziții și servicii de la alte societăți comerciale de tip fantomă.

De asemenea, procurorii spun că, in scopul disimulării adevăratei proveniențe a banilor, inculpații (Mihail Marian, Focică Valentin, Mihail Constantin, Enache Eugen și Dobrin George Alin), cu complicitatea celorlalți inculpați, au supus procesului de spălare de bani cca. 4 000 000 de euro, in formă de imprumuturi acordate societăților comerciale, urmate de rambursarea imprumuturilor.

Dosarul a fost trimis spre soluționare Tribunalului Argeș și au fost instituite măsuri asiguratorii in valoare de: 1 740 452,36 lei, 318 477,2 euro, 500 USD, două apartamente și trei terenuri.

LASA COMENTARIU